T'ESCOLTAM

Passeig marítims, origen d’una infraestructura

GR_25601_VISTA 5_FINAL_v2

Passeig marítims, origen d’una infraestructura

Són infraestructures urbanes habituals a molts llocs al món. Els passeigs marítims, a més de referència clau a les ciutats marines, representen elements de protecció del litoral contenint la pressió edificadora al costat de la mar. En la majoria dels casos, com el del passeig Marítim de Palma, superen el caràcter limitat d’un carrer per arribar a ser els eixos de les ciutats on es desenvolupa la façana al mar.

La reforma d’aquesta infraestructura a Palma és un nou exemple de la consolidació del paper dels passeigs marítims a les ciutats. Resulten indispensables en la protecció urbana de la costa i actuen com a nexe d’unió entre zones claus de les mateixes ciutats. A més, no tots són iguals. Es poden diferenciar diferents estils atenent a la seva situació, condicions físiques, utilització i disseny.

En referència al disseny es poden distingir tres tipus diferents de passeigs marítims: de tipus urbà, parc i lúdic. La vegetació, l’establiment de diferents zones de jardins i la inclusió d’àrees de jocs marquen la diferència bàsica d’aquestes modalitats. En el cas de Palma, el disseny d’aquesta reforma inclourà les àrees i serveis dels passeigs marítims més moderns del món.

Deixa un comentari