T'ESCOLTAM

Paraires, una torre protegida

Foto Torre Paraires

Paraires, una torre protegida

Dins de les diferents actuacions contemplades a la reforma del passeig Marítim, hi ha elements i construccions d’especial rellevància per motius històrics o urbanístics que també experimentaran transformacions descrites al projecte final de renovació de la zona. La torre de Paraires és una d’aquestes referències conegudes per tots els usuaris del Passeig.

Catalogada com ben de nivell A1 i restaurada recentment, la torre de Paraires és, junt la torre de Portopí, els dos únics exemples de torres costaneres amb una doble funció de senyalització i defensa. Antigament, tancaven el port amb cadenes. Cal ressenyar que els fonaments d’aquesta construcció daten de l’època romana, protegits com monument nacional.

L’actual reforma contempla envoltar-la d’un nou parterre per dificultar la seva vandalització. Durant l’execució dels diferents treballs de remodelació de la zona també es garantirà la seva conservació. Igualment, enfront de la torre es modificarà la posició dels bàculs de la vorera per no interferir visualment amb ella, al mateix temps que s’il·lumina correctament.

Deixa un comentari