T'ESCOLTAM

Els turistes al passeig

Gr 25601 Vista 2 Final V3

Els turistes al passeig

Com ha passat amb la seva configuració com eix urbà a la ciutat, també el turisme al passeig Marítim ha experimentat canvis diversos al llarg dels anys. Durant les primeres dècades del turisme de masses van aparèixer moltes places turístiques a la zona. Durant la crisi dels anys 70 es va detectar una reducció del nombre de places turístiques que, actualment, es manté molt a prop de les 48.000.

Els creuers han estat decisius en aquesta descripció del tipus de turisme al passeig. Durant els anys 2018-2019 es van produir més de 600 arribades anuals, una previsió similar contemplada per a l’any 2020 que va paralitzar la pandèmia. Òbviament, tots els visitants que arriben a la ciutat amb creuers són usuaris potencials del passeig Marítim.

A partir de l’any 2015 es va consolidar un model que aposta pel turisme sostenible i responsable, orientat a la qualitat i amb menys impacte cap al territori i el consum de recursos. Amb les millores generades per la reforma del passeig, la previsió és que aquesta actuació urbana provoqui una millora substancial del poder adquisitiu del turista que visita el passeig.

Deixa un comentari