T'ESCOLTAM

L’ APB inicia la retirada de palmeres en el passeig Marítim amb la finalitat de garantir la seguretat

Img 20230831 Wa0019

L’ APB inicia la retirada de palmeres en el passeig Marítim amb la finalitat de garantir la seguretat

Es talaran exclusivament aquells exemplars l’estat dels quals representa un perill públic

Palma, 1 de setembre de 2023.

Davant la previsió de condicions meteorològiques adverses i després de l’episodi de forts vents experimentats durant el cap de setmana passat, l’Autoritat Portuària de Balears (APB) ha iniciat avui la poda de 50 palmeres i 2 ficus al llarg del passeig Marítim de Palma. Aquesta mesura, ha estat adoptada seguint les recomanacions del departament de Parcs i Jardins de l’Ajuntament de Palma, amb l’objectiu primordial de garantir la seguretat de les persones que freqüenten aquesta concorreguda zona i prevenir possibles accidents.

La decisió s’ha pres després d’una exhaustiva anàlisi prèvia realitzat per experts que han determinat que aquests exemplars en particular presenten signes de deterioració i falta d’estabilitat, amb problemes en el sistema radicular, òrgan de les plantes responsable de la captació d’aigua i nutrients. El seu pes i actual càrrega de fruits poden provocar trencaments i caigudes, suposant un risc per als transeünts del passeig Marítim. Aquest problema es torna encara més apressant en espècimens que presenten una major inclinació.

El procés de tala i neteja de palmeres es durà a terme per professionals en horaris i perímetres predeterminats amb l’objectiu de minimitzar qualsevol molèstia als usuaris i veïns de la zona.

Àudio

Antonio Ginard López.
Cap de l’Àrea de Planificació i Infraestructures.
Autoritat Portuària de Balears.

Deixa un comentari