T'ESCOLTAM

Estudiants de l’IES Politècnic coneixen la reforma del passeig Marítim de la mà de l’arquitecte Elías Torres.

Img 1824

Estudiants de l’IES Politècnic coneixen la reforma del passeig Marítim de la mà de l’arquitecte Elías Torres.

El divendres 15 de desembre es va celebrar la primera visita guiada a les obres de remodelació del passeig Marítim de Palma. Vint-i-cinc estudiants i professors del Grau Superior d’Edificació i Obra Civil de Palma van tenir l’oportunitat de conèixer de prop el projecte, de la mà del seu arquitecte, Elías Torres.
La trobada, que es va desenvolupar en dues etapes, va començar amb la presentació del projecte en les Instal·lacions de l’Autoritat Portuària de Balears i va continuar amb una visita guiada a les obres de remodelació.

Durant la presentació, a la qual va assistir Antoni Ginard, cap de l’Àrea de Planificació i Infraestructures, l’arquitecte eivissenc va impartir una classe magistral abordant qüestions com l’evolució de les ciutats i l’origen de la planificació urbanística. També va explicar aspectes claus de la remodelació, com l’ampliació de zones per als vianants, la incorporació d’arbratge i parterres, connexions amb barris adjacents i la inclusió d’àrees de joc infantil, entre molts altres temes.

Durant el col·loqui, a més, els alumnes van tenir l’oportunitat d’aprofundir en la trajectòria professional d’Elías Torres, i conèixer des de la perspectiva de l’arquitecte, les curiositats d’alguns dels seus projectes arquitectònics internacionals més reconeguts.

Després de la xerrada, el prestigiós arquitecte va guiar als assistents a través de les obres, explicant alguns detalls i canvis significatius de la remodelació. Els van acompanyar: el director d’obra Víctor Darder, de l´APB, Enrique Pérez, cap d’unitat d’assistència tècnica de l’enginyeria TYPSA, responsable del projecte al costat de JAMLET, i el cap d’obra Miquel Busquets, de la constructora responsable de les obres. Durant la visita, els estudiants van tenir l’ocasió d’observar de prop l’avanç del projecte i gaudir d’una experiència enriquidora, on van rebre explicacions i van realitzar preguntes a cadascun dels experts.

Al final del matí, l’esdeveniment va concloure amb un petit berenar, on els presents van poder compartir els seus aprenentatges, en una distesa conversa sobre una reforma que marcarà un punt d’inflexió en la història de la principal artèria viària de la capital palmesana.

Img 1811 1
Img 1789 1
Img 1804 1
Img 1796 1
Img 1796 1
Visita NPM

Deixa un comentari