T'ESCOLTAM

Elías Torres: “La reforma del passeig Marítim és l’obra més important de Palma”

Elías Torres, Arquitecte. Foto de: Guillem Bosch, Diario De Mallorca.

Elías Torres: “La reforma del passeig Marítim és l’obra més important de Palma”

El Col·legi d’Arquitectes inaugura avui una exposició amb dibuixos de l’arquitecte, coautor del projecte del nou passeig

No té dubtes. “La reforma del passeig marítim de Palma és l’obra més important de la ciutat des del punt de vista paisatgístic”. L’eivissenc Elías Torres sap perfectament del que parla. Coautor, amb el seu company d’estudi José Antonio Martínez, de diversos projectes de la primera línia de Palma, l’arquitecte balear és el protagonista de l’exposició “Dibuixos per renovar”, que el Col·legi d’Arquitectes inaugura avui al voltant dels seus croquis i dissenys.

El dibuix com a origen de qualsevol proposta: “Permet atrapar pensaments imprecisos”, assegura Torres. En entrevistes publicades avui a Última HoraDiario de Mallorca, el guanyador del Premi Nacional d’Arquitectura 2016 resum les fites principals de la reforma del passeig palmesà: “Dos carrils per costat, més arbres, més jardins i voreres més amples”. Afegeix que aquesta és la solució més senzilla i també més efectiva per aquesta remodelació.

Pocs professionals poden tenir la visió global de Torres respecte a una de les àrees més estratègiques de la ciutat. Actuacions urbanístiques a ses Voltes, Dalt Murada i Museu es Baluard han passat prèviament pel seu estudi d’arquitectura. Ell diu que els projectes originals no s’han modificat molt abans del començament de les obres a cada espai.

Al llarg de la conferència que obrirà la mostra — amb dibuixos ja publicats al llibre José Antonio Martínez Lapeña / Elías Torres —, l’arquitecte balear reafirmarà el seu amor per la professió,”fonamental per suportar la burocràcia que duen molts projectes”. També explicarà quines son les eines que ha de controlar un bon professional. Una oportunitat magnífica per conèixer les idees i propostes d’un testimoni de primera línia en l’evolució de l’estratègia urbanística de la ciutat.

  • Crèdits: Elías Torres, Arquitecte. Foto de: Guillem Bosch, Diario De Mallorca.

Deixa un comentari