T'ESCOLTAM

CAEB i ABONE, informades dels terminis de la col·locació de les canalitzacions del Nou Passeig Marítim de Palma

20230419 114006

CAEB i ABONE, informades dels terminis de la col·locació de les canalitzacions del Nou Passeig Marítim de Palma

L’Autoritat Portuària de les Balears (APB) s’ha reunit avui amb representants del sector de la restauració de la Confederació d’Associacions Empresarials de les Balears (CAEB) i de l’Associació Balear de l’Oci i Entreteniment (ABONE) per donar compte dels terminis previstos de construcció de la primera fase d’execució de les obres del Nou Passeig Marítim de Palma amb vista a l’arribada de la temporada alta turística.

En aquest sentit, s’ha informat als empresaris que en aquests moments s’estan fent les tasques de col·locació de canonades i canalitzacions de serveis al llarg dels tres quilòmetres i mig del nou passeig. Es tracta d’unes tasques que cal executar de manera contínua al llarg de tot el recorregut de les obres, cosa que impedeix l’entrada en servei de forma parcial de les obres i la conseqüent utilització de l’espai per a la col·locació de terrasses de bar.

Des de l’APB s’ha transmès que el rendiment dels treballs d’instal·lació de canalitzacions és adequat i que els mitjans aportats per la UTE contractista són els òptims per a aquesta fase de les obres.

Per les seves característiques d’execució, la col·locació d’aquesta xarxa de canonades i canalitzacions s’ha de produir una a una, soterrar i consolidar el terreny abans de procedir a l’asfaltat o enrajolat, per la qual cosa l’entrada en servei d’aquest espai es produirà previsiblement a partir del mes de setembre.

Millora substancial

El projecte del Nou Passeig Marítim de Palma incorpora una important millora quant a la canalització de l’aigua i d’altres serveis ciutadans com són telefonia, enllumenat públic, telecomunicacions, xarxa semafòrica i la previsió de futures servituds.

L’obra permetrà també -i per primera vegada en aquesta zona- executar la separació definitiva d’aigües fecals de les pluvials, incorporar una nova xarxa de reg i com a novetat implantar un sistema de drenatge sostenible anomenat SUDS –Sustainable Urban Drainage Systems– a la zona de parterres al costat del mar. Aquest sistema permetrà reduir el dimensionament de les canalitzacions de la xarxa d’evacuació d’aigües pluvials i les inundacions, la filtració d’elements contaminants a la superfície urbana i una millor absorció i retenció d’aquestes pluvials, reduint les necessitats de reg.

Seccion Tipo Servicios Fase 1 Paseo Maritimo 2
Seccion Tipo Servicios Fase 1 Paseo Maritimo 2

Deixa un comentari