T'ESCOLTAM

Acord per reorganitzar les dates de les obres del passeig Marítim de Palma per atendre les peticions de veïns i empresaris

Whatsapp Image 2023 11 24 At 14.24.56

Acord per reorganitzar les dates de les obres del passeig Marítim de Palma per atendre les peticions de veïns i empresaris

L’APB i l’Ajuntament accepten el canvi d’ubicació dels contenidors

L’Autoritat Portuària de Balears (APB) i l’Ajuntament de Palma han arribat a un acord amb els col·lectius afectats per les obres de remodelació del passeig Marítim de Palma per reorganitzar les dates d’execució dels treballs i així poder atendre les peticions traslladades per veïns i comerciants. La més destacada és la reubicació dels contenidors de residus urbans al costat del mar del passeig.

En una reunió celebrada aquest matí al port de Palma, on han assistit el president de l’APB, Javier Sanz, i el regidor d’Urbanisme, Habitatge i Projectes, Óscar Fidalgo, els diferents grups d’interès han estat informats que les obres avancen a bon ritme i que aquestes finalitzaran a principis de 2025.

Javier Sanz ha detallat que s’ha aconseguit un acord per traslladar les sis bateries de contenidors soterrats de recollida de residus al costat contrari del que estava previst, atenent les peticions de les associacions empresarials i veïnals, que així ho han consensuat per tal d’evitar les molèsties a clients i transeünts del costat terra del passeig.

Sanz ha justificat aquesta decisió pel compromís inicial de l’APB amb aquest projecte que neix amb un enfocament innovador pel que fa a la relació amb els grups d’interès. Segons Javier Sanz, “en aquesta estratègia tenim tres objectius clars: fer-los partícips del projecte, proporcionar-los la informació oportuna a cada fase i rebre i atendre les seves inquietuds i necessitats”.

Els grups d’interès relacionats amb el projecte del Nou Passeig Marítim de Palma s’han seleccionat a partir dels principals sectors implicats, que són el residencial, el del comerç, el turístic, empresarial i la societat palmesana en general. Així, les principals associacions implicades són ACOIPAM, CAEB, CAEB Restauració, ABONE, Federació d’Associacions de veïns de Palma, FEBT, Associació de Veïns del Passeig Marítim, ASHPAMA, AFEDECO, PIMECO, FEHM, AMTAT, AEVAB, PIMEM i APEAM.

Treball ja fet

Un dels principals èxits d’aquests primers mesos i la menys visibles és que ja s’ha executat el 75% del total de les instal·lacions més costoses del projecte: les principals xarxes de col·lectors i xarxes d’impulsió d’aigües fecals i pluvials d’EMAYA. El regidor d’Urbanisme, Óscar Fidalgo, ha agraït la diligència de l’empresa municipal d’aigües. “Hem seguit la premissa d’escoltar els veïns per millorar les seves vides”, ha afegit. En aquest sentit, l’APB ha sufragat la connexió de les connexions de servei particulars de les xarxes de pluvials i fecals dels comerciants, veïns i hotelers que així ens ho han sol·licitat.

Una altra informació que s’ha facilitat en aquesta reunió ha estat la previsió de finalitzar la primera fase de les obres a finals del mes de març del 2024, amb l’objectiu d’evitar molèsties durant les festes de Setmana Santa i l’inici de la temporada turística.

En aquests moments s’està executant la pavimentació de les voreres del costat terra per trams i a partir de les peticions de dates de cada comerç per evitar les molèsties en el desenvolupament de la seva activitat i compaginar-la amb les necessitats de tancament i les vacances del personal.

També s’han consensuat amb els comerciants el tipus de para-sols i mampares de les terrasses futures. Durant les properes setmanes es treballaran la resta de mobiliari, com cadires i taula, per definir un estil homogeni a tot el passeig. Per acabar, atesa la nova distribució de les ocupacions de terrasses per mòduls de tres per tres metres, s’han atès múltiples peticions de revisió i adaptació de terrasses per part de comerciants i hotelers.

Deixa un comentari