T'ESCOLTAM

Unes obres cosmopolites

Unes obres cosmopolites

Les prioritats de les obres de reforma del passeig Marítim de Palma són pràcticament idèntiques a les dutes a terme a altres passeigs marítims de diferents ciutats al món. Una d’aquestes referències pioneres en protecció ambiental és la ciutat canadenca de Vancouver, on la transformació radical del seu passeig marítim, finalitzada el 2010, ja va incloure l’eliminació de carrils per a cotxes i la creació d’una gran zona de vianants que, a dia d’avui, és una de les vies més populars a la ciutat.

Copenhaguen, a Dinamarca, va potenciar espectacularment l’ús de la bicicleta al seu passeig. La creació de carrils bici i l’eliminació de barreres arquitectòniques ha convertit aquest passeig escandinau en un model a seguir arreu del món. També la bicicleta ha estat l’estrella en el cas de la reforma a San Francisco, als EUA. Més carrils bici i noves estacions de lloguer d’aquests vehicles han marcat les obres d’aquesta orbe californiana.

Tel-Aviv, a Israel, i la seva aposta pel vianant amb l’ampliació d’àrees de passeig és també un bon exemple de les darreres tendències en aquests tipus d’intervencions urbanes que té a Palma i el seu passeig el darrer referent de sostenibilitat i protecció del medi ambient.

Deixa un comentari