T'ESCOLTAM

Una reforma verda

Foto Article Ii (+ Vegetació)

Una reforma verda

Més arbres, palmeres, jardins i bicis al nou projecte.

Les dades al voltant de diversos aspectes de la reforma del passeig Marítim de Palma són rotundes i clarament diferents de les estadístiques que defineixen l’actual via de la ciutat. Una de les més evidents és la referida a la component ecològica de la nova obra. Potenciar la sostenibilitat i convertir el projecte en una proposta verda és un dels objectius predominants d’aquesta intervenció urbana en marxa.

El Nou Passeig Marítim triplicarà el nombre d’arbres actuals, amb 1.820 nous exemplars. També duplicarà el nombre de palmeres i la superfície dels parterres, fins als 36.487 metres quadrats. Igualment, s’introduiran 20 noves espècies i 69 unitats trasplantades.

Aquesta nova configuració més sostenible afegirà un augment del carril-bici del 2% al 5%, amb una longitud total de 3,5 quilòmetres i cinc punts d’estacionament.

Al costat de la mar s’inclouran més espais de passeig i descans, un autèntic “oasi” per als vianants, veritables beneficiats per aquestes obres. De fet, una de les mesures més significatives d’aquesta reforma serà incrementar els passos de vianants. Fins ara es troben a una distància mitjana de 250-370 metres cadascú. A partir de la finalització del projecte, aquesta distància serà de només 100 metres.

En definitiva, millores centrades en la sostenibilitat i la preponderància dels vianants per damunt dels cotxes. Decisions sostenibles que transformaran l’actual via urbana en un passeig que es convertirà en un referent de la nova ciutat de Palma.

Deixa un comentari