T'ESCOLTAM

Una reforma que protegeix la posidònia

Posidònia

Una reforma que protegeix la posidònia

Entre les nombroses mesures de protecció mediambiental que estan contemplades a les obres de reforma del passeig Marítim de Palma destaquen les referides a la defensa de la posidònia. Està previst delimitar amb boies una zona de fondeig on podran ancorar les embarcacions sense fer malbé aquesta planta aquàtica.

També s’ha planificat la restauració de zones de posidònia amb la sembra de llavors i la col·locació de nous mòduls d’aquest recurs natural, fonamental per l’oxigenació de l’aigua i la vida de diferents espècies marines. Diverses mesures de control vigilaran l’impacte de les embarcacions a les àrees de fondeig, sense excloure possibles sancions als infractors d’acord a la legislació vigent.

Una campanya de conscienciació dirigida als usuaris d’embarcacions i ciutadania en general serà una altra de les iniciatives destinades a salvaguardar aquest fons marí. Una mesura lògica i necessària, especialment a les Illes Balears, lloc on es troba el major escull de posidònia del Mediterrani, concretament a l’espai protegit de Ses Salines d’ Eivissa i Formentera.

Deixa un comentari