T'ESCOLTAM

Una reforma comú al món

Traffic Lights With The Green Light Lit.

Una reforma comú al món

La prioritat als vianants marca altres reformes de passeigs marítims

Les obres de reforma del passeig Marítim de Palma estan alineades amb les darreres tendències mundials al voltant de la seguretat viària, la sostenibilitat i la priorització de l’ús de l’espai públic a favor dels vianants i en detriment dels vehicles.

El Consell Europeu per la Seguretat del Transport (ETSC) assegura que qualsevol pla per millorar la seguretat viària a les nostres ciutats ha d’abordar la seguretat de vianants com a prioritat. Aquest organisme internacional recomana una jerarquia de seguretat viària basada en la sostenibilitat, i proposa els vianants, en primer lloc, seguits pels ciclistes i el transport públic.

Els vianants exemplifiquen una circulació lliure d’emissions i, al mateix temps, suposen un suport indubtable al comerç local. L’ETSC enumera les actuacions bàsiques per aconseguir aquest objectiu de sostenibilitat a les nostres ciutats. Totes elles són eixos fonamentals en les obres de reforma del passeig Marítim de Palma: voreres més segures, carrers compartits, més zones de vianants, llocs segurs per aprendre i jugar, ciclovies recreatives i places a les calçades. Mesures, totes elles, que també formen part dels projectes de remodelació d’altres passeigs com el de Cadis, Gijón o Alacant, entre d’altres.

Deixa un comentari