T'ESCOLTAM

Què implica la reducció de carrils destinats als vehicles?

Pexels Teddy 2168238

Què implica la reducció de carrils destinats als vehicles?

La reducció substancial del nombre de carrils destinats a la circulació en el nou passeig Marítim de Palma és important des d’un punt de vista de la sostenibilitat ambiental, però també per a millorar la qualitat de vida dels residents i visitants, així com per a impulsar l’economia local.

Els cotxes són una de les principals fonts de contaminació de l’aire a les ciutats, especialment en àrees on el trànsit és dens. Reduir el nombre de carrils disponibles per a vehicles en el passeig Marítim de Palma ajudarà a disminuir la quantitat d’emissions de gasos d’efecte d’hivernacle i altres contaminants nocius, així com a reduir els nivells de soroll associats, la qual cosa contribuirà a crear un ambient més agradable per als residents i visitants.

En limitar l’espai per als vehicles s’incentivarà l’ús de modes de transport més sostenibles com anar a peu, en transport públic o amb bicicleta. Això no sols és bo per al medi ambient -es redueixen la congestió del trànsit i les emissions de carboni-, sinó que també promou la salut pública mitjançant l’activitat física. A més, menys trànsit de vehicle ha de traduir-se en un ambient més segur per a vianants i ciclistes: a menor nombre de carrils, menor velocitat de circulació.

L’alliberament de metres quadrats que anteriorment estaven destinats a asfalt comporta més espai per a crear zones verdes, de passeig, d’oci i per a bicicletes. Això permet que més persones gaudeixin de l’entorn natural i les vistes a la mar sense tantes interrupcions del trànsit pesat, i potència que el passeig Marítim de Palma sigui un lloc més atractiu per a passar el temps lliure. Des del punt de vista turístic, un passeig més amigable per als vianants i menys dominat per vehicles pot millorar l’experiència dels visitants.


Disposar de més superfície també pot suposar un impuls per als negocis existents en el passeig Marítim de Palma, que es veuen alliberats de la seva proximitat a l’asfalt. En aquest sentit els espais atractius i ben dissenyats poden estimular l’economia local; negocis com a cafeteries, restaurants i botigues poden beneficiar-se d’un major flux per als vianants, ja que les persones tendeixen a detenir-se, conèixer i consumir en ambients més agradables i amb menor afecció de trànsit. I, per descomptat, amb la reducció del nombre de carrils per a vehicles també es contribuirà al fet que residents i turistes puguin apreciar millor el patrimoni històric i natural de la primera línia de Palma.

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.