T'ESCOLTAM

La bici serà l’estrella del nou passeig

La bici serà l’estrella del nou passeig

Es duplica la longitud de l’espai destinat a aquest tipus de mobilitat

La reforma del passeig Marítim de Palma provocarà canvis importants en nombrosos aspectes a partir de la seva configuració actual. Un dels més significatius serà la reducció de cotxes i l’impuls a d’altres tipus de mobilitat més sostenible i moderna. Un bon exemple d’aquesta transformació és l’ampliació d’espai destinat a la circulació de bicicletes.

El carril bici actual compta amb una longitud d’ 1,7 quilòmetres i 3.707 metres quadrats de superfície —el que suposa un 2% de l’ocupació total de la infraestructura— i no disposa de cap punt d’estacionament. Les coses seran ben diferents quan es posi punt final a les obres de reforma en marxa.

La previsió contempla ampliar la longitud a 3,5 quilòmetres, amb una superfície total de 8.481 metres quadrats. Això suposarà un 4,9% d’ocupació d’aquestes instal·lacions dins l’estructura global del nou passeig Marítim. A més, es crearan cinc punts d’estacionament per a aquests vehicles. A la reducció de carrils de circulació, ampliació de zones verdes, parcs infantils i àrees de passeig, cal afegir les mesures que convertiran la bicicleta en un dels transports estrella del nou eix viari de la ciutat de Palma.

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.