T'ESCOLTAM

La bici serà l’estrella del nou passeig

La bici serà l’estrella del nou passeig

Es duplica la longitud de l’espai destinat a aquest tipus de mobilitat

La reforma del passeig Marítim de Palma provocarà canvis importants en nombrosos aspectes a partir de la seva configuració actual. Un dels més significatius serà la reducció de cotxes i l’impuls a d’altres tipus de mobilitat més sostenible i moderna. Un bon exemple d’aquesta transformació és l’ampliació d’espai destinat a la circulació de bicicletes.

El carril bici actual compta amb una longitud d’ 1,7 quilòmetres i 3.707 metres quadrats de superfície —el que suposa un 2% de l’ocupació total de la infraestructura— i no disposa de cap punt d’estacionament. Les coses seran ben diferents quan es posi punt final a les obres de reforma en marxa.

La previsió contempla ampliar la longitud a 3,5 quilòmetres, amb una superfície total de 8.481 metres quadrats. Això suposarà un 4,9% d’ocupació d’aquestes instal·lacions dins l’estructura global del nou passeig Marítim. A més, es crearan cinc punts d’estacionament per a aquests vehicles. A la reducció de carrils de circulació, ampliació de zones verdes, parcs infantils i àrees de passeig, cal afegir les mesures que convertiran la bicicleta en un dels transports estrella del nou eix viari de la ciutat de Palma.

Deixa un comentari