T'ESCOLTAM

Jardins sostenibles i resistents

Pexels Anne 980911 1915363

Jardins sostenibles i resistents

El disseny i manteniment futur de totes les zones enjardinades del nou passeig Marítim de Palma han estat especialment meticulosos, en un context de clima mediterrani i creixents períodes de sequera o presequera. En aquest sentit, la xerojardinería  és una tècnica de disseny de jardins que utilitza plantes adaptades a climes secs i que requereixen poca aigua per a sobreviure.


Palma es caracteritza per tenir un clima càlid i sec, amb estius llargs i hiverns suaus. Les precipitacions són generalment escasses i es concentren en els mesos de tardor i hivern. Això significa que les plantes que s’utilitzaran en el passeig Marítim podran de tolerar la sequera i la calor extrema, la qual cosa implica un consum d’aigua molt  menor per al reg. I en reduir significativament la necessitat d’aigua, també disminueix en gran manera l’ús de fertilitzants i pesticides químics, la qual cosa millora en gran manera l’impacte ambiental, a més de promoure la biodiversitat local.


En la mateixa línia, les plantes utilitzades en xerojardinería solen ser més resistents a condicions extremes, com a onades de calor o sequeres prolongades, que són cada vegada més freqüents a causa del canvi climàtic. Això fa que els espais verds siguin més resilients i duradors, i que tinguin menors costos de mà d’obra i materials.


En qualsevol cas, la implantació d’aquesta mena de jardins en el nou passeig Marítim de Palma no implica renunciar a la bellesa. A part de la seva funcionalitat, poden ser estèticament bells. Exemples de plantes que poden utilitzar-se per a crear jardins atractius i cridaners són, per exemple, la lavanda, la sàlvia, el gessamí, la buguenvíl·lia, el cistus o la lantana.


D’altra banda, en utilitzar tècniques com l’ús d’humus i la plantació d’espècies de cobertura del sòl, la xerojardinería ajuda a prevenir l’erosió del sòl, una preocupació comuna en àrees mediterrànies on el sòl pot ser fràgil i les pluges intenses poden provocar lliscaments.


En definitiva, l’aposta en el passeig Marítim de Palma per jardins d’aquest tipus és una opció intel·ligent i sostenible, que posa el focus en la conscienciació sobre l’ús racional de l’aigua, alhora que crea espais verds resilients, de baix manteniment.

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.