T'ESCOLTAM

El transport públic a la reforma

0 1676298082

El transport públic a la reforma

La mobilitat en el procés de reforma del passeig Marítim és una de les prioritats fonamentals d’aquest projecte. No només pel que es refereix a la circulació de vehicles sostenibles; també quan xerram d’autobusos. Actualment, al llarg del Passeig circulen dues línies de l’EMT: 1 i 41. La línia 29 només coincideix al tram entre Monsenyor Palmer i l’Avinguda Argentina.

Els estudis de mobilitat ressalten que el passeig Marítim no és un corredor important de transport públic, donat que la freqüència de pas és de tres o quatre autobusos a l’hora. Fins ara s’ha culminat una reubicació de les aturades existents segons indicacions de l’EMT. En alguns dels casos aquesta modificació també ha implicat canvis als recorreguts de les diferents unitats.

El futur obri les opcions per la implantació d’un sistema potent de transport públic tipus tramvia o BRT (Bus de Trànsit Ràpid). Els estudis al respecte indiquen que és perfectament compatible la combinació d’aquests vehicles amb una plataforma compartida. Aquestes solucions són, actualment, les triades en diferents ciutats europees.

Deixa un comentari