T'ESCOLTAM

El passeig, testimoni de la història de Palma

Foto Article Iv (història, Punt D'inflexió)

El passeig, testimoni de la història de Palma

La nova reforma marcarà un punt d’inflexió a la zona

El nou projecte del passeig Marítim de Palma posarà punt final a tota una època. Des que a principis dels anys 50 la ciutat guanyàs terreny al mar amb un primer passeig i la posterior inauguració de la via de connexió, amb Gabriel Roca com a director del port, la zona ha estat un testimoni privilegiat de la història general de la ciutat.

El passeig Marítim de Palma ha estat un lloc habitual de veïns famosos com Camilo José Cela, Gertrude Stein o Robert Graves. Un lloc de referència a la ciutat des de l’inici del boom turístic dels anys 60, l’epicentre dels locals i restaurants més glamurosos del passat i punt de trobada dels habitants dels barris adjacents. Els cinc quilòmetres i mig d’aquesta artèria urbana han concentrat tradicionalment alguns dels moments i experiències més importants de l’esdevenir de la capital palmesana.

La reforma de la zona aproparà el passeig al mar, modernitzarà infraestructures, permetrà una mobilitat sostenible, donarà preferència als vianants en lloc dels cotxes i potenciarà l’ús del passeig com a zona verda i ecològica. Nous temps per a un lloc que, a més de la seva modernització, custodia autèntics tresors de la història de la ciutat.

Deixa un comentari