T'ESCOLTAM

Dues grans reformes prèvies

Projecte Passeig Maritim 9

Dues grans reformes prèvies

L’actual reforma desenvolupada al passeig Marítim de Palma és la tercera més important de les experimentades per aquesta emblemàtica zona urbana al llarg de la seva història. Des de la dècada de 1950, quan es va construir el primer tram del passeig des de l’antic port de Palma fins al Castell de Bellver, la renovació periòdica d’aquesta infraestructura de la ciutat ha estat una constant.

Durant els anys 60 del segle passat, coincidint amb l’arribada del turisme de masses, es va iniciar una rellevant renovació del passeig, ampliant la seva longitud i millorant les seves infraestructures. Es varen construir noves platges artificials i un bon grapat de bars i restaurants per fer front a la nova demanda turística.

A la dècada dels 90, una nova remodelació es va centrar en la millora de l’accessibilitat i l’eliminació de barreres arquitectòniques. Igualment, es varen construir noves passarel·les per als vianants, es va millorar la il·luminació general i es varen renovar les zones de jardins.

Amb l’actual reforma en marxa, el passeig quedarà consolidat com una artèria de la ciutat amb elements de sostenibilitat, prioritzant al vianant en lloc dels vehicles i convertint l’àrea en un autèntic “oasi” urbà.

Comentari (1)

Françoise Saporta Nsvarro
abril 14, 2023
Resposta

Si se prevé harmonizar los carteles de los negocios principalmente de bar ,discotecas, renta car, que afean el paseo por sus colorines chillones,y dibujos de hamburguesas o salchichas, y regular la cantidad y espacio de mobiliario urbano de las terrazas, dejando más espacios a los edificios actualmente invadidos por las sillas y mesas.
Gracias por aclareme estos temas

Deixa un comentari