T'ESCOLTAM

Domesticant la pluja

Domesticant La Pluja

Domesticant la pluja

El sistema SUDS donarà solució als efectes negatius de les pluges

Un dels aspectes generals del passeig que experimentarà una millora evident amb les obres de reforma serà la xarxa de drenatge d’aigües pluvials. Les actuacions previstes en aquest sentit donaran solució als problemes generats pels episodis de pluja, especialment a Portopí, la corba de Paraires i les instal·lacions del Club de Mar.

La previsió contempla implantar un sistema de drenatge sostenible anomenat SUDS –(Sustainable Urban Drainage Systems)- a la zona de parterres del costat mar. Aquest sistema permetrà reduir el dimensionat de les canalitzacions de la xarxa d’evacuació d’aigües pluvials i les inundacions, la filtració d’elements contaminants a la superfície urbana i una millor absorció i retenció d’aquestes pluvials, reduint les necessitats de reg.

El sistema SUDS s’ubicarà a les grans zones de parterres on, de forma natural, les intenses pluges són conduïdes i absorbides per unes grans cavitats que en permeten l’ acumulació i absorció posterior per part del terreny natural. També està previst complementar aquests sistemes de retenció i infiltració amb un mecanisme de canalització per alleujar el SUDS quan sigui necessària una major evacuació.

Deixa un comentari