T'ESCOLTAM

Creuristes, turistes del passeig

Alonso Reyes Haznhev2wxq Unsplash

Creuristes, turistes del passeig

Són imatge habitual al passeig Marítim. L’arribada dels creueristes al port de Palma és un dels ritus turístics més usuals a Mallorca. Malgrat només un 8% dels turistes que visiten l’illa ho fan mitjançant els creuers, la seva presència consolida el Passeig com la porta d’entrada d’aquest tipus de turisme.

Els darrers anys mostren una tendència clarament a l’alça en l’arribada d’aquests visitants. Als anys 2018 i 2019 més de dos milions de persones varen entrar a la ciutat pel seu port. Els efectes de la pandèmia durant 2020 i 2021 van provocar una caiguda important del nombre de creueristes, amb unes estimacions respectives de 156.000 i 300.000 visitants per via marítima. L’any 2022 va tornar a xifres massives, amb quasi un milió i mig de creueristes.

Les expectatives de la reforma del Passeig amb aquest tipus de turisme són clares: les millores en sostenibilitat, qualitat i aspecte estètic d’aquest espai públic i urbà repercutiran en un augment del poder adquisitiu del turista que visitarà el Passeig. En aquest sentit, els creueristes seran els primers a gaudir d’un nou passeig Marítim, la primera imatge que rebran només arribar a l’illa.

Deixa un comentari