T'ESCOLTAM

Cabotá, mort d’un pioner del passeig

241 Cabotamort

Cabotá, mort d’un pioner del passeig

La història del passeig Marítim és una successió de noms propis i remodelacions que han consolidat l’aspecte actual d’aquesta artèria de la ciutat al llarg del temps. Des dels primers treballs a la zona, l’any 1949, fins a la primera inauguració formal del Passeig al 1958, aquest espai ha sigut sempre l’ecosistema de visionaris i pioners que, amb la seva feina, han consolidat el Passeig i la seva història.

El promotor i constructor Francisco Javier Cabotá, mort el passat 8 de desembre, va ser una d’aquestes referències a l’evolució del Passeig. Després de viure dos anys a Mònaco per motius professionals, Cabotá va comprar diversos edificis i terrenys al passeig Marítim i va ser decisiu en la consolidació estètica i funcional d’aquesta zona.
La seva feina al Passeig va ser completada amb altres intervencions a diferents llocs de Mallorca.

Javier Cabotá ha acabat per afegir el seu nom a l’evolució del Passeig, amb altres pioners i visionaris com Gabriel Roca, cap d’obres del port de Palma als anys 50 i 60 i impulsor del primer Passeig, o el mateix Elías Torres, arquitecte eivissenc i autor de la reforma actualment en curs.

Deixa un comentari