T'ESCOLTAM

Antecedents ambientals de la reforma

Gr 25601 Aerea Final V4

Antecedents ambientals de la reforma

La reforma del passeig Marítim es troba alineada amb els paràmetres mediambientals més importants del món. Entre ells destaquen l’acord de Kyoto de 1992 i l’Acord de París de 2015. Igualment, els dirigents de la UE varen aprovar el 2007 un grapat de mesures resumides en tres: 20% de reducció de les emissions d’efecte hivernacle, 20 % d’energies renovables a la Unió Europea i un altre 20% de millora en l’eficiència energètica.

Amb aquests antecedents, la reforma del passeig té com a objectiu la pacificació de la zona i la seva recuperació com a àrea de passeig per al vianant, l’optimització de les relacions urbanes amb el port i les seves activitats i el canvi de model de mobilitat prioritzant el transport públic i els desplaçaments no motoritzats.

El projecte de reforma és, des del seu inici, un veritable compromís amb les necessitats ambientals que demana el nou segle per enfrontar els riscs evidents del canvi climàtic, com l’augment de les temperatures i la intensificació de fenòmens climàtics extrems. L’ampliació de les zones de vegetació i arbrat contribuiran a reduir l’efecte illa de calor i actuaran com a captadors de CO₂.

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.