Entre les prioritats fonamentals del projecte de reforma del passeig Marítim de Palma, la lluita contra el canvi climàtic i els compromisos dins del marc europeu per reduir les emissions de CO2 figuren en un lloc preferent. Des del primer moment s’ha pensat aquesta reforma com una intervenció urbana que mostri el nou passeig com a model de referència dels millors estàndards ambientals.
Incentivar un canvi en la mobilitat, donant preferència als desplaçaments no motoritzats i el transport públic, a més de la implementació d’àrees amb vegetació autòctona i arbrat amb l’objectiu de rebaixar l’efecte d’illa de calor i actuar com a captadors de CO2 són, entre d’altres, algunes de les mesures dirigides a rebaixar els efectes de la pujada de temperatures i altres conseqüències del canvi climàtic.
La pacificació del passeig Marítim i la seva recuperació com a zona de passeig per al vianant, optimitzant les relacions amb el port i el front edificat i les activitats que es desenvolupen també formen part d’aquesta contribució a les exigències climàtiques i ambientals.